Flytta till Jönköping

Jönköping är en trevlig och lagom stor stad

Funderar du över var du ska slå dig till ro? Jönköping kan vara ett alternativ. I magasinet Fokus årliga lista placerar sig Jönköping i toppen bland landets kommuner. Fokus sammanställer listan genom att analysera landets kommuner utifrån 43 variabler, vilket de gör i nära samarbete med Internationella Handelshögskolan i Jönköping.

Fokus kom fram till att Jönköping är landets näst bästa stadskommun att bo i tillsammans med Örebro – endast Uppsala rankar högre. I den totala listan placerar sig Jönköping på delad åttondeplats med Örebro. För Jönköpings del är det en förbättring med 13 placeringar mot föregående år. Det visar att kommunen är på uppgång.

Jönköping har ett levande föreningsliv och rikt kulturutbud. Kommunen arbetar strategiskt för att förbättra arbetsmarknaden. Infrastrukturen fungerar som den ska, likaså skola och omsorg. Den som flyttar till Jönköping kan ställa höga krav och ändå vara nöjd. Här finns allt man kan tänka sig, och mer därtill.

När Fokus skapade sin rapport utgick man bland annat från variabler som bostad, fritid, kultur och jobb. Man analyserade dessutom in- kontra utflyttning. Att Jönköping placerar sig så högt som man faktiskt gör, är ett bevis för att människor trivs i staden. Det är verkligen en trevlig och vacker plats att bo på.

Här finns många museer; fågelmuseet, Husqvarna fabriksmuseum, Jönköpings läns museum och tändsticksmuseet är några. I Jönköping finns dessutom vackra kyrkor som Hakarps Kyrka, Kristine Kyrka och Sofiakyrkan. Om du tycker om att gå på restaurang är det här staden för dig – här finns bland annat restaurangen Sjön och Galleri Tegel, en matbar och galleri.

I slutändan handlar det inte om museer, kyrkor och restauranger huruvida man trivs eller ej. Framför allt handlar det om atmosfären, hur människor är mot varandra. Och i Jönköping råder en trevlig och stillsam atmosfär som tilltalar de allra flesta. Om du går i flyttankar, ge Jönköping en chans och du kommer inte bli besviken.

jönköping